1,5 timme egentid

Idag smet jag iväg en stund. Jag hade matat dottern och visste att det dröjer ett tag tills hon ska ammas igen. Så båda barnen var med sin pappa medan jag hämtade ut ett paket, snabbhandlade på ica och handlade en halv trädgård på handelsträdgården. 

Under den tiden hade jag tid att bara vara jag. Mikaela. Inte mamma Mikaela. Jag hade tid att fundera över kommande böcker. 

Och jag kom fram till att det gäller att smida medan järnet är varmt. Så nu smider jag planer för en reportagebok som kommer bli något av det viktigaste jag skrivit. Jag kommer leta förlag redan nu på idéstadiet, för att kunna garantera de som kommer medverka att det i slutänden blir en bok. 

Så småningom kommer ni få veta vad den ska handla om! 

Drömmar och mål

När livet här och nu är lite extra tufft passar jag på att fantisera om framtiden. Sätta upp mål och hitta nya drömmar att sträva mot.

De flesta drömmarna just nu handlar om karriär. Var jag tänker mig att jag är med mitt författarskap/föreläsande om 5 år. Om 10 år. Och även vad jag vill göra som barnmorska. 

Vissa drömmar är väldigt stora, andra lite mindre men det viktiga är att drömma och få jobba för att nå dit. Då trivs jag bäst.

Vill ha :)

nu när vi bor i hus och har ganska mycket plats (jag hade visserligen lätt kunnat ha några rum till – utom när det ska städas) så kommer drömmen om en egen liten skrivplats. Där jag kan samla mina saker som tillhör skrivandet och företaget och därmed slippa ha det utspritt i huset (till allas stora glädje). 

Det finns så många fina skrivbord och sekretärer, samtidigt som många är just främst det – fina och inte praktiska. 

Men det här skrivbordet (från ikea) tycker jag är både fint och praktiskt! 

 

Där skulle jag få plats med både pärmar och bokföring, manushögar, datorn och jag skulle kunna fästa post-it lappar rakt framför mig när jag skriver. 

Så det här skrivbordet står på önskelistan. Och en behaglig stol 🙂 

Åh vad jag älskar att skriva och jag hoppas att det blir fler böcker i framtiden! Det är så svårt att nå ända fram, men med en bok utgiven, ett manus i väntan på läsning hos några förlag och en del bokidéer i huvudet ska jag nog få användning för min arbetsplats 🙂 

 

  

Lite tyst här

tårtan blev bra,smakkombinationerna funkade. Mjölkchokladfluff, salt kolasås och blåbärsmousse. Men den salta kolasåsen kunde det dels varit mer av och dessutom kunde den varit saltare.

  
Så kalas för min pappa blev det. Även om vi innan det hann med en ambulansresa. Som tur var så var det inte så illa som vi befarade och inte i närheten av så illa som det kunde gått. 

Idag har vi haft en riktig mysdag, sonen och jag. Legat i sängen och läst om spöket Laban och blixten mcqueen. Sjungit och busat. Just nu sover han på min arm. Så härligt! 

I övrigt funderar jag på nästa bok och säljer ett par av min första. Inte visste jag att jag skulle tycka skrivande var så roligt. Inte heller att jag skulle bli beroende av att få skriva historier. Det är spännande när man hittar på nya saker att göra. Vem vet vart det kommer föra en i livet.  

Nu är det nära!

Imorgon får jag responsen från den sista testläsaren, saker hon reagerat på. Men fick redan idag orden ”jag gillar verkligen din berättelse” och ”Jag har varit med personerna sen du lämnade mig sidorna. De kommer att leva med mig lång tid framöver”. Inga dåliga ord att få.

Av mannen på SOS alarm som fått faktagranska ett kapitel i min bok fick jag orden ”Jag har läst igenom din text nu och jag måste köpa boken sen, sögs in i handlingen direkt.”

Hoppas hoppas hoppas att även något förlag får sen känslan. Så att fler får läsa, beröras och fångas av berättelsen och karaktärerna.

almost there

Älskar kvinnor som hjälper varandra

Det känns som om kvinnor mer sällan vill ge av sin kunskap till någon annan jämfört med män. Att de ser andra som hot. Ska man nå sin väg till toppen får man slå undan alla möjliga konkurrenter.
Därför är det så skönt när en kvinna vill hjälpa en annan helt utan att tveka.

Jag möter många under min research till böckerna jag skriver som hjälper till, både villigt och utförligt. Oftast handlar det bara om teoretisk kunskap. Men den här gången ville jag dels ha research för min nästa bok men också för en idé jag fått. Den idén är i samma bransch som personen jag frågade om hjälp av jobbar. Och istället för att se mig som ett hot (vilket jag ju inte är för henne, dels för att hon är i branschen och besitter professionell kunskap men också för att min nisch är annan) så möts jag av ett ”klart jag vill hjälpa dig” och ett så trevligt och givande telefonsamtal. Peppad blev jag, dels för kommande idéer, men också för att det inte var mer komplicerat än så. Att kvinnor faktiskt hjälper varandra.

IMG_5940.PNG

När huvudkaraktären i manuset

börjar fundera över vad hon gör med sitt liv så är det svårt att inte göra detsamma. För vem gör jag vad. Och vad skulle jag göra om jag inte skulle dömas av någon. Och har någons dömande mer inflytande än mina egna drömmar. För vems skull gör vi det vi gör. Och om vi lyssnade på oss själva, vad skulle vi då göra?

Och dessutom så är det de människorna som känner dig minst som dömer dig mest. Förhoppningsvis gläds de som står dig närmast med dig när du är lycklig.

 

Drömmar

Har ni sett babel i vår? Eller åtminstone klippen där Helen Sjöholm och Benny Andersson spelar in författares texter. Vilken oerhört fantastisk uppgift att få, att skriva en text till en melodi av Benny Andersson som ska sjungas in av Helen Sjöholm. Så oerhört gärna jag skulle vilja göra något liknande!

Har ni inte sett dem, så kan ni se klippen på svtplay.

 

Nytt projekt

Började läsa ”4 timmars arbetsvecka – konsten att leva mer och jobba mindre” av Timothy Ferriss igår. Hann inte så långt, men bara genom att läsa något som inspirerar lite grann så väcks idéerna och kreativiteten. Lite som när jag läste ”How to get from where you are to where you want to be” av Jack Canfield. Den sista boken är en av de bästa böckerna jag kommit över. Den köpte jag en natt som spenderades på flygplatsen i Kuala Lumpur 2010 och är läst ett par gånger och är fylld med understrukningar.

Iallafall, jag fick en idé igår, som delvis går hand i hand med det pågående manuset. Men innan jag berättar alltför mycket behöver jag gå igenom planen lite mer. Men snart kommer något nytt. Till just det här manuset har jag flera idéer på hur hela den här berättelsen ska bli mer än bara en bok i mängden. Det finns så mycket man kan göra med en bok som utgångspunkt. Visserligen är prio ett att få klar manuset så jag kan skicka in det till förlagen och hoppas på att någon mer ser storheten i det 😉 Men sen ska jag utveckla idéerna kring olika projekt.

Älskar när inspirationen och idéerna flyger på mig och tack och lov skrev jag ner idén igår när den dök upp, annars kanske den hade varit borta idag. Som så ofta när man kommer på något riktigt bra på kvällen/natten och istället för att skriva ner den så tänker man att idén är såpass bra att man kommer minnas den på morgonen när man vaknar. Nej, ytterst sällan finns den där fantastiska idén kvar. Så skriv ner den medan du minns. Fånga inspirationen när den finns 🙂

 

 

 

Det där med att nå sina drömmar

Jag gillar jakten. Resan mot målet. Trots att jag ofta blir otålig och vill ha det nu. Det gäller att vända den relativt negativa energin som otåligheten är till en drivkraft. Att kämpa mer och hårdare. Lägga ner mer tid på det som ska ta en till målet. Drömma. Visualisera. För vad vet vi om hur långt vi kan gå. Vart vi kan komma.

bild lånad från google