Idag har jag gjort…

något jag aldrig tidigare gjort. Eller ens trott låg för mig. Jag har städat bort julen i lägenheten. Och det är inte ens nyår.. Jag är en liten julfascist egentligen… Jag älskar julen och förberedelserna och julafton och juldagen och mys med familj och släkt. Men sen räcker det. Det är liksom bra nu. Och jag är istället mer taggad för 2013, för att komma in i rutiner igen. Fast jobb, skrivande, annan mat än julmat, inget mer julgodis (som för övrigt är ganska äckligt när man kommer upp i de mängder man gör från advent till julafton).

Så tomtarna är nedpackade i sina lådor, adventsljusstakar och stjärnor är tillbaka i skåpet.

Och jag är redo för nytt år, på vägen mot en ny vår och sommar. Med fina dagar innan dess. Ett nyårsmål har jag också (inga nyårslöften, det låter för hårt). Att skriva klart råmanuset till nya boken. Mellan fast jobb och de två eller tre kurserna som jag ska läsa. Kanske är det därför jag är lite städsugen nu. För att komma i ordning innan året drar igång.

Har ni några nyårsmål?

Välkommen 2012

Åren går fort, alldeles för fort ibland. Slutet av 2011 spenderades på Teneriffa, underbara dagar med familjen. Sol. Varmt.

Men en kväll, så var vi på en pub där ett band spelade. Det var den 30 december. Och sångaren sa, nu är det snart ett nytt år (ja, det kom lite som en chock, för varken jul- eller nyårskänslan infann sig där i värmen) och tanken slog mig, att det är inte alls länge sedan jag befann mig i Asien och planerade för 2011 tillsammans med Anna (hon som liksom jag älskar att göra listor) och Maria (hon liksom jag såg fram emot barnmorskeutbildningen). Hur kunde året gå så fort? Ska det vara så här? I den här takten springer vi ju mot slutet. Jag vill mer spatsera, titta på vårblommorna (jaja, snart) och njuta av tiden med mina vänner och min familj. Det gäller att få ihop de två sakerna.

Eftersom jag, efter två veckors semester, ligger lite efter med både planering och bloggande så dyker det upp lite inlägg här snart. Om mycket. Jag ska berätta för er om Teneriffa. Jag ska ge er en liten årskrönika över 2011 (kanske mest för min egen skull, för att se att året inte bara flugit förbi utan innehåll). Jag ska berätta för er om hur jag ser på året som precis börjat. Och jag ska berätta för er hur jag ser på åren som jag hoppas kommer för mig även efter det här året är slut.