2012

var året då min debutroman kom ut. Det var ett väldigt bra år på många sätt

  
Åren som följt har också varit helt fantastiska med allt vad de inneburit av vänskap, resor, familj, kärlek, förlovning, bröllop och bebisar.

Välkomnar 2016 och ser fram emot vad det har att erbjuda, bebis i mars är ju planen. Kanske bokutgivning i maj? Vi får se. Utöver det så väntar många många dagar som är blanka och därför kan fyllas av fantastiska minnen. Det ska bli härligt! 

Men först ska jag suga ut det sista ut 2015, det är ett par veckor kvar med mys, familj, god mat och gemenskap. 

Idag har jag gjort…

något jag aldrig tidigare gjort. Eller ens trott låg för mig. Jag har städat bort julen i lägenheten. Och det är inte ens nyår.. Jag är en liten julfascist egentligen… Jag älskar julen och förberedelserna och julafton och juldagen och mys med familj och släkt. Men sen räcker det. Det är liksom bra nu. Och jag är istället mer taggad för 2013, för att komma in i rutiner igen. Fast jobb, skrivande, annan mat än julmat, inget mer julgodis (som för övrigt är ganska äckligt när man kommer upp i de mängder man gör från advent till julafton).

Så tomtarna är nedpackade i sina lådor, adventsljusstakar och stjärnor är tillbaka i skåpet.

Och jag är redo för nytt år, på vägen mot en ny vår och sommar. Med fina dagar innan dess. Ett nyårsmål har jag också (inga nyårslöften, det låter för hårt). Att skriva klart råmanuset till nya boken. Mellan fast jobb och de två eller tre kurserna som jag ska läsa. Kanske är det därför jag är lite städsugen nu. För att komma i ordning innan året drar igång.

Har ni några nyårsmål?

Mycket vatten har runnit under broarna

Igår pratade jag med en gammal tonårskompis på facebook. Vi hängde ihop under tonårstiden men sedan delade livet på oss. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess men ändå finns många minnen kvar, fina minnen. Vi bestämde att vi skulle ses i sommar, mycket har hänt sedan dess, många upplevelser har vi fått.

Det var en sak som också slog oss, vad mycket vi gjort sedan vi sågs senast (eller ja, kanske inte sedan vi sågs senast, för vi har sprungit på varandra) men sedan vi verkligen umgicks.

Det är intressant tycker jag, hur mycket man hinner med på några år och hur vi skapar olika slags erfarenheter och gör olika saker. Så i sommar ska vi ses, och det ska bli otroligt roligt att få höra mer om allt hon gjort!

Jag som ofta stressar över allt som jag vill göra glömmer nog ibland att stanna upp och se till vad jag faktiskt hunnit med. Om man ser till de senaste sju-åtta åren så har jag hunnit ta studenten, bott i barcelona, pluggat till sjuksköterska med allt vad det innebär, jobbat som sjuksköterska, backpackat, flyttat till Västerås, nästan hunnit plugga färdigt till barnmorska, skrivit en bok som ges ut nu i sommar, utöver det så har jag rest mycket, varit på ett spanskt bröllop i Navarra, sett Dublin, Marseille, Paris, Bilbao, London, Teneriffa (såklart), Rom, jag har flyttat till Göteborg, från Göteborg, bytt jobb, träffat många fina vänner, listan kan göras lång, men ibland behöver jag nog stanna upp och se till det jag faktiskt åstadkommit. Att vara sjuksköterksa, barnmorska och författare (ja, jag vet att jag inte får kalla mig författare förrän efter två böcker) vid 25 är kanske inte så illa ändå 😉

Vi får se hur listan kommer se ut över önskningar om framtiden så småningom. Nu ligger fokus på att göra färdigt boken och bli klar med barnmorskeutbildningen 🙂