Sedan sist har jag

20121215-124536.jpg
Besökt fina syster yster på Teneriffa. Ätit god mat, druckit goda drinkar, gått på morgonpromenad, njutit av värme och ledighet.

20121215-124559.jpg
Aldrig tröttnat på den här stranden.

20121215-124609.jpg
Eller den här kvällsvyn.

20121215-124621.jpg
Kom hem till ett sådant här vinterlandskap.

20121215-124628.jpg
Bakade pepparkakor.

20121215-124635.jpg
Hade 2:a adventsmys med fina vänner.

20121215-124647.jpg
Blev patient på mitt eget jobb.

20121215-124653.jpg
Kom in på två kurser för vårterminen. Och reserv på en.

Och nu ligger jag i soffhörnet och gör inte så mycket. Doctor’s order.

Kanske kan skriva lite bok? Himla tjat om det. Kan säga att mycket snack men lite verkstad har aldrig stämt så väl som med den här boken. Skärpning!

ADHD i själen

Ibland kommer den åter. Rastlösheten som min kära mamma döpt till ADHD i själen. När livet spretar. Eller viljan kanske. Drömmarna. Om vad jag vill göra. Tänk om man kunde klona tiden så att alla år var dubbelt så långa.

Om jag var yngre och kände att jag hade tiden för allt så hade jag velat åka till Paris och läsa franska i några månader. Inte för att jag är så brydd på att lära mig franska egentligen utan mest för att jag skulle vilja bo i Paris ett tag. Och då är det ju lämpligt att kunna iaf lite grunder i språket.

Kanske skulle jag möta våren i Paris en gång till? Bara för att få smaka lite på den stan igen. Få se magnoliorna blomma och andas vårluft långt innan den kommit till Sverige.

Kanske behöver jag bara få drömma lite.

Berlin baby!

Imorgon bitti startar resan redan i Göteborg, hemma hos Malena med champagnefrukost och nybakade scones 🙂 Sen går flyget till Berlin där vi ska ha en grym helg! Det enda minuset är att Kristin är sjuk och inte kan följa med..

Det kommer bli kanon! O när jag tänker på att jag var en hårsmån från att behöva ligga på sjukhus hela helgen så känns det ännu bättre. Alternativet alltså.

Hemkommen från NY

och nu laddas det för bokmässan 😀 Min första bokmässa, den jag sa för ett år sedan att jag skulle stå på, men min egen bok i handen. It’s true. Drömmar går att uppfylla, man måste bara jobba för dem och inte ge upp. Och efter bokmässan tänker jag på allvar börja skriva igen. På bok nummer två. På boken om Louise och Gabriel. Om livet, döden, dåtiden, framtiden. Spännande ska det bli. Att se var berättelsen slutar. Kanske även den i min hand på bokmässan?!

Nostalgi

Sitter och sätter in foton från resan 2010 i album. På tiden kan man säga.. Om fem dagar är det två år sedan resan startade i Moskva. En av killarna vi mötte på Transsibiriska järnvägen skall ut på ny långresa. Och jag kan inte låta bli att bli lite avundsjuk, längta ut.

Till det okomplicerade livet, friheten. Till banala saker som att gå runt i flipflop med målade naglar. Och i min romantisering glömmer jag bort alla magsjukor vi fick, alla djur jag tyckte var obehagliga.

Tänk om man kunde klona tiden. Så att man kunde åka ut och resa en långresa till och när man kom hem så var det ändå september 2012.

Tiden räcker helt enkelt inte till till allt man vill göra. Men på något sätt kanske det man drömmer om ändå blir verklighet igen en dag. Bara att den dagen inte är just nu.

Fullt upp

I alla fall känns det så. Även om jag inte riktigt kan säga vad jag gjort. Men kalas, rensning av grejer i källaren, kört prylar till göteborg och sisådär en miljard småpyssel. Min sommarledighet börjar gå mot sitt slut och snart är det dags för jobb. Utvilad? Inte det minsta, men kanske är det så att tröttheten går bort när det blir rutin på dagarna? Man kan ju alltid hoppas 😉

Kikar på boende till Österlen-resan, planerar matinköp inför midsommar, bokför, tänker på nästa bok, fixar med examensbevis, legitimation, papper, kopior, boksigneringstillfällen och  listan över saker att göra verkar aldrig bli kortare…

VIlket klagoinlägg det här blev, det var kanske inte meningen. För jag har haft en jättemysig helg med kalas, släkt och så vidare så tröttheten kom kankse med huvudvärken jag vaknade med.. might be.. jaja, nu ska jag göra mig i ordning, i dag blir det träff med kompisar innan matchen ikväll.

So long

 

Mycket vatten har runnit under broarna

Igår pratade jag med en gammal tonårskompis på facebook. Vi hängde ihop under tonårstiden men sedan delade livet på oss. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess men ändå finns många minnen kvar, fina minnen. Vi bestämde att vi skulle ses i sommar, mycket har hänt sedan dess, många upplevelser har vi fått.

Det var en sak som också slog oss, vad mycket vi gjort sedan vi sågs senast (eller ja, kanske inte sedan vi sågs senast, för vi har sprungit på varandra) men sedan vi verkligen umgicks.

Det är intressant tycker jag, hur mycket man hinner med på några år och hur vi skapar olika slags erfarenheter och gör olika saker. Så i sommar ska vi ses, och det ska bli otroligt roligt att få höra mer om allt hon gjort!

Jag som ofta stressar över allt som jag vill göra glömmer nog ibland att stanna upp och se till vad jag faktiskt hunnit med. Om man ser till de senaste sju-åtta åren så har jag hunnit ta studenten, bott i barcelona, pluggat till sjuksköterska med allt vad det innebär, jobbat som sjuksköterska, backpackat, flyttat till Västerås, nästan hunnit plugga färdigt till barnmorska, skrivit en bok som ges ut nu i sommar, utöver det så har jag rest mycket, varit på ett spanskt bröllop i Navarra, sett Dublin, Marseille, Paris, Bilbao, London, Teneriffa (såklart), Rom, jag har flyttat till Göteborg, från Göteborg, bytt jobb, träffat många fina vänner, listan kan göras lång, men ibland behöver jag nog stanna upp och se till det jag faktiskt åstadkommit. Att vara sjuksköterksa, barnmorska och författare (ja, jag vet att jag inte får kalla mig författare förrän efter två böcker) vid 25 är kanske inte så illa ändå 😉

Vi får se hur listan kommer se ut över önskningar om framtiden så småningom. Nu ligger fokus på att göra färdigt boken och bli klar med barnmorskeutbildningen 🙂

Dagen som inte riktigt blev som jag hade tänkt…

Idag hade jag tänkt sätta igång med manusläsningen. Full fart.
Det blev inte riktigt så. Vaknade relativt tidigt och hade huvudvärk. Tänkte sova bort den och lyckades väl sova en timme till, dock utan påverkan på huvudvärken. Gick upp och tog en dryg timmes promenad via biblioteket och skolan. Väl hemma hade den tidigare värktabletten gjort lite nytta, men jag var trött. Så jag somnade och sov en timme.  Nu är huvudvärken tillbaka, jag har lagat mat. Läst de första sidorna i boken. Men tänker ta det ganska lugnt ikväll. Praktik i morgon bitti och jag tror att alla inblandade vill att jag ska vara hyffsat fräsch imorgon när jag förhoppningsvis ska hjälpa ytterligare ett barn till världen.

Imorgon bitti är det även dagen då det är en vecka kvar tills jag ska hem till ön igen. Fira påsk. Mysa med familj, vänner och släkt. Härligt!

Och när jag flyttar hem igen till västkusten, då bor även min syster där igen. Mysigt! Fb-chattade med henne precis. Pratade om vilket hotell vi ska bo på i New York. Som ligger hyffsat bra, är rent och har eget badrum. Någon som har något tips?

Nä, nu ska jag äta lite och sen blir det till att läsa iallafall ett kapitel idag. Det kanske inte låter mycket, och det är det inte heller, men det tar tid att läsa när man granskar varenda ord, varenda kommatecken etc för att se så att orden är helt rättstavade.

New York och Österlen

Det kommande halvåret kommer innebära massor av roliga saker. Allt från bokrelease, barnmorskeexamen, återflytt till västkusten, vin, sol, vänner, sommarjobb på bästa jobbet, långweekend med syster yster till Österlen, en vecka i New York samt bokmässan! Ni hör ju, det kan inte bli annat än fantastiskt!

Dock så är det ju det där med att hitta boende i NY.. Var ska man bo? Vad är rimligt pris? Varken jag eller min syster behöver ju bo på lyxhotell eftersom ingen av oss är i NY för att ligga på hotellrummet, men egen toalett och dusch på rummet samt rent är väl det som vi kräver. Ganska grundläggande alltså.. Någon som har något tips?
Och någon som har något bra tips om saker vi inte får missa i staden? 

Samma sak med Österlen, vi ska road-trippa genom Halland och Skåne, något vi inte bör missa längs vägen?