Recension av BTJ och läsarreaktion 

I en lättläst och närvarande berättelse låter Björkman sina karaktärer ställa och vrida på de riktigt stora frågorna. Men det som skulle kunna vara en tung text blir istället en positiv och livsbejakande text. – Recension av Yrla Dentén, BTJ-häfte 2016:10 160407

”Mikaela,  vilken bok. När jag började läsa igår så kunde jag inte släppa den utan jag sträckläste. Så tänkvärd på många plan. Den gick rakt in i hjärtat. Hoppas många tar chansen och läser din bok, den berör. Det skulle finnas fler ”Gabriel” för han/hon behövs. Att finnas till för varandra är stort.” – Ann-Kristin Torebring 160415Så härligt att boken når fram och berör! 

En tung bok

Jag pratade med min farfar häromdagen, han fyller 91 i år. Han har läst min första bok minst fem gånger, han tycker om den och säger att han lägger märke till något nytt varje gång.

Han har köpt min nya bok och när vi pratade sa han ”det är nog ingen bok för mig just nu.. Den är tung. Men nu efter sida hundra känns det som att det lättar lite”. 

Jag sa till min pappa att farfar tyckte att boken var tung ”skojar du eller? Den är riktigt tung”. 

Och visst det är den delvis, men jag ville skriva en bok som berör, väcker tankar och känslor och det gör den uppenbarligen. Så jag är nöjd 🙂 sen vet jag att boken inte är för alla, men så är det med böcker. Alla gillar inte en o samma bok (tur är väl det). 
Två helt olika böcker.

  

Nu händer det grejer

Förlaget har fått manuset, inte slutversionen, den blir troligen i nästa vecka, men för att kunna bilda sig en uppfattning. Omslag ska spånas på och jag funderar över baksidetext, författarporträtt, tack-sida, marknadsföring, bank för företagskonto och mycket annat. 

Boken kommer komma ganska så snart. Strax efter bebisen tittar ut skulle jag tro. Spännande! Många spännande saker! 

Hoppas på att den blir bra emottagen. Har hittills fått fina kommentarer där berättelsen väckt känslor hos läsarna så att de börjat fundera över olika saker. Bättre omdöme kan jag inte få! Att väcka känslor är ju fantastiskt som författare! Framförallt gällande den här boken som väckt känslor även för mig under processens gång. Skulle den lämna någon helt oberörd skulle det kännas betydligt tråkigare.. Sen kommer såklart inte alla gilla den, men det är en annan femma 😉 

Kanske kommer den finnas med här om inte alltför lång tid (min förra fanns  -finns? här)

 

  

Sågad av Annika Koldenius

Ni kan läsa hela recensionen här.

Det som är intressant är hur olika människor kan uppfatta en och samma bok, text, ja whatever. Som Annika tycker att boken saknar språklig lyster medan BTJ tyckte att jag hade fin hand med språket. Språket är för övrigt det som mina läsare mest gett komplimanger för – och miljöbeskrivningarna. Så som sagt, det är väldigt varierande vad olika personer tycker. Och det i sig är inte heller konstigt. Tänk om vi alla hade gillat precis samma saker. Vad tråkigt det skulle vara då!

 

måste få sprida

De vackra ord jag fick om mitt skrivande och min bok:

Mikaela Holm, känner en stor beundran & stolthet över din bok ”När havet blåser ljumma vindar”. Du är en fabulös författarinna! Min konstnärssjäl inspireras av de välformulerade, vackra & poetiska skrifterna…
Tårar, skratt & inte minst igenkännande.
Ja, du kunde inte ha beskrivit boken bättre.
Den handlar om det vi kallar livet.
Ser förväntansfullt fram emot din nästkommande bok
”Varje hjärta har en saga” ♥ ♥ ♥

– Helena Torkar