Så trött på det här

Så trött på att bara gå och vänta – framförallt när jag inte vet vad det är jag väntar på. Kommer det någonsin bli bättre? Kommer de någon gång hitta vad som är fel och kunna behandla?

Jag vet att just nu är ett undantag. Ett undantag som sträcker sig några månader till. Kanske ett år. Beroende på. Sen kanske det blir bättre. Med ordinarie medicin. Inte för att den hjälpt så fantastiskt bra förut, men ändå. En stunds frist iallafall.

Jag anpassar mig till situationen, vänjer mig vid verkligheten. Att jag inte kan träna, inte gå i uppförsbackar, att jag blir andfådd av att resa mig upp, gå i trappan, knyta skorna, äta mat. Men tanken slår mig, kanske borde jag inte anpassa mig, kanske borde jag stå på mig för att de ska hitta orsaken så att jag kan göra dessa saker som är så självklara för andra.

Det finns värre sjukdomar och det här är inget farligt (vad de vet) så jag ska inte klaga alltför mycket. Det finns de som har det betydligt värre, som lever med döden flåsandes i nacken, eller med sjukdomar som sakta förlamar kroppsdel för kroppsdel. Men emellanåt får jag nog. Tröttnar. Önskar en annan kropp, ett annat hjärta. Som orkade lite mer.

För jag vill inget hellre än att kunna springa och leka med det lilla pyre som ligger i min mage och växer till sig. Jag vill inget hellre än att vara en mamma som orkar vara med.

Ny vecka, nya tag

Ja, helgen blev kanske inte riktigt så produktiv som jag hoppats, men lite fick jag gjort iallafall. Men det är bara att fortsätta i eftermiddag efter praktiken. Ny praktikplats denna vecka och det ska bli intressant. Dock har natten inte bjudit på speciellt god sömn, från klockan ett till klockan halv sex har jag vaknat var tionde minut i snitt och när klockan väl var halv sex kändes det inte meningsfullt att ens försöka somna om. Får hoppas huvudvärken försvinner under dagen.

Från och med idag till och med 12 maj så råder socker och alkoholförbud. Inte socker som så att jag kommer lusläsa alla förpackningar som finns, men inget godis, chips, läsk, inte heller lightdrycker. Det finns tre undantagsdagar, två under påsk och en den 17/3. Att det gäller till just den 12 maj är på grund av att den dagen då göteborgsvarvet går av stapeln. Uppdaterar er om hur det går.

 

Mysigt möte

Idag var jag och träffade Nina och Noel. Senast jag träffade dem var i början av mars, då var Noel ungefär 1,5 månad. Man kan säga att det var annorlunda att träffa honom idag. En söt pojke (ja, det var han ju såklart i mars med) som gick, pratade lite och hade en personlighet. Just idag var kanske inte humöret på topp, men söt som få ändå. Och vilka ögon! Han kommer charma många flickor med de där ögonen!

När jag kom hem så lagade jag middag till mig och mamma. Kyckling med ingefära. Gott! Kvällen har spenderats i soffan med att se i kapp På spåret och sen se på Agnetas nyårskarameller. Nu är det snart dags att sova, innan dess blev det lite klinkande på pianot. Nu har jag börjat skriva ihop en synopsis för nästa bok. Den som inte är en uppföljare på den jag redan skrivit. Den här jag tänkt skriva nu, den pockar på lite mer, vill bli skriven. En historia jag hoppas ska beröra. Få människor att tänka efter, ta med sig sitt förflutna, men bära det ömt och inte låta det påverka nuet och framtiden alltför mycket.

Så är planen. Sen får vi se. Drömmen lever om att få bli utgiven. Helst mer än en gång.

Goodiebag

image

Den här kom med posten idag från tidningen Må bra.  I våras, i en stund av förnuft skrev jag en insändare om att det viktiga är inte att äta rätt o träna för o bli smal utan för att kroppen ska må bra. Något jag fortfarande tror på. Oftast.
Insändaren glömde jag ganska fort, men så blev den månadens brev och då får man en goodiebag 🙂

Så från Garnier fick jag schampo, balsam, hårinpackning, solkräm, brun utan sol, concealer, ansiktstvätt, ansiktskräm, hårspray. tack! Säger jag.

Ledig i morgon

Och det ska bli skönt. Det firas med tvättid klockan sju i morgon bitti 😉
Har varit mycket tid på praktiken det senaste. Söndag, sedan måndag kväll då vi jobbade över till halv 11, sen praktik tisdag kväll och sedan morgon idag. Så lite trött. Men sista veckan där nu. Tre veckor har gått fort och jag har lärt mig mycket!

Hemkommen från ett afrodans-pass. Skön träning, men promenaden i duggregnet till och från var nästan ännu bättre. Åh jag tycker det är så skönt att gå i mörkret, i duggregnet, med musik i öronen och bara gå. Det måste vara något fel på mig :p

Annars inte så mycket nytt. Imorgon ska det städas och fixas och donas så jag kan fokusera på plugg de andra lediga dagarna.

So long!

Puss

Snart dags att gå till praktiken

Gör kvällen idag. Skönt med lite sovmorgon efter helgen. Igår hade jag min ena handledare, som jag inte haft sedan första dagen. Fick då höra att jag verkligen gått framåt, är intresserad, tar till mig, är duktig, är ambitiös. Och i torsdags sa min andra handledare att det märks att jag tar till mig och lär mig, och att det här är inga problem. Egoboost 🙂

varit ute i duggregnet och powerwalkat. Nu laddat upp inlägg om vad som hände för ett år sedan. Nu är det dags för duschen!

Städa, städa varje fredag

Städar, det går inte fort och är inte effektivt, men det kommer vara klart innan jag ska hämta Maria vid tåget iallafall och det är ju huvudsaken.

Idag är det 38 veckor kvar till examen, för den som vill veta. Har ju glömt att sätta in min ticker här, ja det får väl bli ett projekt kanske. Eller inte. Vi får se.

Funderar på om jag kan ha en förkylning på gång, hoppas inte det, under praktikperioderna har man inte tid att bli sjuk. Det går inte! Och inte annars heller, men framförallt inte då. Nej, det får bli frisk luft och vitaminer tror jag.

Och nästa vecka, då börjar träningen och matfixandet på allvar. Ni kanske har sett min planerade träning för nästa vecka i kanten på bloggen. Där är planen, och varje gång jag gjort något, så kommer det bli ett litet ”check” efter. Man blir ju lite mer pressad när man har det offentligt. Och det är nog det som krävs. Herregud, om examen är om 38 veckor, då är Göteborgsvarvet om sisådär 34 kanske, och det är alltså dags att börja träna. Jag ska gå från att kunna springa ett par kilometer till ett par mil på den tiden. Good luck! Men som Gunde säger ”Ingenting är omöjligt” Och så är det, för våra begränsningar finns bara i våra tankar (och omgivningens tankar). Om man i stället tänker ”det här har jag aldrig gjort förut, därför vet jag inte om jag kan, men jag gör ett försök, för utan att försöka så vet jag ju inte vilka mina begränsningar är.”

 

Nu ska jag äta frukost, sen blir det städning på hög nivå. Därefter blir det en promenad till stan innan jag hämtar Maria. Tänkte hinna förbi systemet, kanske en flaska rött till dagens middag 🙂

Ha en skön helg!