Fullt upp

Firade första dagen som icke-sjukskriven med boksignering på Ica Focus i Göteborg. 

  
Efter det var det tjejmiddag på restaurang Familjen. 

  
På lördagen var det samhällets dag på Klädesholmen och även där signerade jag böcker och intervjuades för lokaltidningen.

   
 

Idag har vi varit hos min farfar som fyller 91 år idag. Så gammal och så pigg för sin ålder även om det märks att åren tar ut sin rätt. 

Utöver det så fixar vi med huset. Maken har byggt ett räcke till yttertrappan äntligen. Mäklaren sa tydligen till de som bodde här innan att de skulle ta bort räcket innan försäljning då det var fult o sänkte värdet på huset.. Vi hade dock gärna haft det kvar o bytt ut det i så fall men men.. Det här blev riktigt bra. Vi håller också på och lägger igen en rabatt. Markduk och makadam blir det istället. Så kan man hellre sätta krukor där. 

   
 

Men det märks att jag inte är helt mitt vanliga jag, för orken tryter snabbt. Signeringar är superroliga men de tar också en del energi. Men snart är det dags för fler signeringar. Återkommer med tid och plats. 

Husgrunden

Vi har tänkt att husgrunden ska vara vårt sommarprojekt. I det stora hela ska den bara tvättas och målad om. Men på ett ställe, under uterummet är grunden sprucken och dålig så där behöver vi laga.

Jag gick ut idag för att se hur mycket av putsen som var lös. Jag blev väldigt förvånad när jag fick loss stora block med puts utan avstängning. Så just där har vi en del att göra. Ska försöka få lagat det i veckan för det ska torka 6-8 veckor innan man målar. Så målningen blir när sommaren i stort sett är över.

  

Sommar sommar sommar

Vi har (och har haft) fantastiska sommardagar! Det är så roligt att se hur Gabriel trivs när han kan vara ute hur mycket som helst, plaska i sin pool och leka. Han har alltid älskat att vara ute (och som förälder är det ju lite roligare sådana här dagar jämfört med när det är minusgrader och blåst). 

   
 

Om en månad är det julafton

och här är en del av pyntet redan uppe. För tidigt tycker vissa, alldeles lagom om du frågar mig.

Det är så mörkt den här årstiden så vad kan lätta upp det bättre än med adventsbelysning? Dessutom så njuter jag hellre några dagar för tidigt än att ha det ända till halvvägs in i januari. När julen är slut så är den. Möjligen kan sakerna få hänga kvar till nyår, men sen tar jag bort det. För då ställer jag mentalt in mig på att vi går mot vår och vill städa bort julen tidigt. 

Det här funkar väl några år till, sen vet man inte vad skruttebus och hans lillasyskon tycker och tänker. 

Kanske blir de lika julälskande som jag och tycker om att pynta och baka, kanske blir de tvärtom. 

Maken har inte varit någon jul-person men helt plötsligt har han vänt. Om det är för att vi fått barn och han vill vara med och skapa minnesvärda traditioner eller om det är för att vi har hus nu eller en kombo låter jag vara osagt. 

Sen att han tycker att jag spelar julmusik för tidigt är en annan sak. Började förra veckan, men allt tråkigt går så mycket lättare med julmusik. Diska och städa blir mysigare med rätt stämning 🙂 

  

Det där med renovering…

fiber kopplades in i onsdags, plötsligt gick det att snabba på det när jag varit besvärlig. Så tröttsamt bara att man måste ringa och ligga på, tjata etc..

Fönstren däremot är en story för sig.. När snickarna plockat ut två av de gamla fönstren kom affären vi beställt fönstren av med de fönster som skulle sättas in.. Så blev det inte riktigt.. För det var fel fönster.. 20 cm för små.. Affären säger att det är elit fönster som gjort fel, vem som gjort fel vet ju inte jag men tröttsamt är det!

OM det är elit fönster som skickat fel fönster så har de både gjort den tabben OCH transportskadat våra första fönster.. 

Det är ett i-landsproblem men ett tröttsamt sådant att saker inte bara funkar.. Snickarna fick iaf till en bra lösning så det inte behöver vara svinkallt inne tills rätt fönster kommer. 

Lillemannens fönster var rätt iaf så hans rum är klart 🙂 så skönt med nytt fönster som inte är smutsigt på sådant vis att det inte går att göra rent. Och vita fönster och foder (och så småningom fönsterbräda) istället för brunsvart. 

Så när det väl blir klart så blir det bra 🙂 hoppas på att det blir denna veckan.  

Före o efter