Klockan är tio

och dagen har börjat helt fantastiskt. Morgonen var lugn och vi kunde äta frukost ihop hela familjen. Tvättmaskinen var inställd på timer så den var klar nu på morgonen. Jag fick slängt in kläderna i torktumlaren och satt på en ny tvätt. 

När det var gjort gick lilleman och jag med pappan ut i solen och vinkade till honom när han åkte till jobbet. Efter det gick vi in, lillen hjälpte (?) mig med att sätta in frukostdisken i maskinen och när det var gjort satte vi oss i soffan och läste ur hans nya bok om mamma mu som är i badhuset. Vi gick med i barnens bokklubb häromdagen. Lilleman älskar när vi läser böcker och jag hoppas det håller i sig. Förutsättningar för att lära sig läsa och skriva och få ett bra ordförråd tidigt ökar med läslust. Jag hoppas även han kommer tycka om att läsa böcker då det dels ger avkoppling, underhållning och lärdomar. 

När vi läst boken började han bli trött så vi la oss tillsammans i sängen och kollade på barnprogram på mobilen. När han blev riktigt trött vände han sig bort från skärmen och borrade in näsan i min armhåla och borrade in fötterna i min mage och somnade gott. 

  
När han vaknar sedan ska vi göra lunch och sen blir det besök på BVC.  

Första gången det händer

idag vaknade jag innan min son väckte mig. Och trots alldeles för sen läggning igår så känner jag mig hyfsat utvilad. Trött och bedrövlig som de senaste månaderna men ändå en annan känsla än andra morgnar.

Får se vad vi hittar på idag. Ska väl regna hela dagen men hade varit fint med en promenad ändå. Igår hade vi en mysig innedag där vi läste böcker, låg och gottade oss i sängen, sjöng och byggde torn. Men efter att inte ha promenerat sen torsdag eller om det var fredag förra veckan (lekt på altanen har vi iof gjort) så behöver vi frisk luft båda två. 

  
Igår kväll när maken la sonen fick jag en stunds lästid. I ro. Så skönt! Har beställt hem en hög böcker så nu har jag nog 16-18 böcker som väntar på att bli lästa. Tänkte ta ett läsrace innan jag börjar skriva bok igen. Läser ytterst sällan böcker under aktiv skrivprocess då jag är rädd för att omedvetet kopiera.

Man inspireras ju ofta o lär sig av andras skriftliga hantverk men hellre så här ett tag innan så hinner lärdomar landa och göras om till mitt sätt att skriva i alla fall. 

Nytt projekt

Började läsa ”4 timmars arbetsvecka – konsten att leva mer och jobba mindre” av Timothy Ferriss igår. Hann inte så långt, men bara genom att läsa något som inspirerar lite grann så väcks idéerna och kreativiteten. Lite som när jag läste ”How to get from where you are to where you want to be” av Jack Canfield. Den sista boken är en av de bästa böckerna jag kommit över. Den köpte jag en natt som spenderades på flygplatsen i Kuala Lumpur 2010 och är läst ett par gånger och är fylld med understrukningar.

Iallafall, jag fick en idé igår, som delvis går hand i hand med det pågående manuset. Men innan jag berättar alltför mycket behöver jag gå igenom planen lite mer. Men snart kommer något nytt. Till just det här manuset har jag flera idéer på hur hela den här berättelsen ska bli mer än bara en bok i mängden. Det finns så mycket man kan göra med en bok som utgångspunkt. Visserligen är prio ett att få klar manuset så jag kan skicka in det till förlagen och hoppas på att någon mer ser storheten i det 😉 Men sen ska jag utveckla idéerna kring olika projekt.

Älskar när inspirationen och idéerna flyger på mig och tack och lov skrev jag ner idén igår när den dök upp, annars kanske den hade varit borta idag. Som så ofta när man kommer på något riktigt bra på kvällen/natten och istället för att skriva ner den så tänker man att idén är såpass bra att man kommer minnas den på morgonen när man vaknar. Nej, ytterst sällan finns den där fantastiska idén kvar. Så skriv ner den medan du minns. Fånga inspirationen när den finns 🙂

 

 

 

Två fantastiska dagar

Igår var som ni vet dagen då jag signerade min bok på bokmässan. Blev även intervjuad av en tidning, återkommer när artikeln finns att läsa 🙂

På kvällen blev det bubbel hos Therese innan vi åkte in till Park. Hade en fantastisk kväll med mojito, champagne och mer mojito. Glada, trevliga och pratglada människor vart man än vände sig. Fint!

Idag var det lite trött att ta sig upp, så går det när man är hemma vid 4-tiden. Men in till mässan, köpte fler böcker än jag tänkt mig. Men träffade trevliga Simona och fick båda hennes böcker signerade 🙂 Ser fram emot att börja läsa Överenskommelser och sedan Betvingade!
Köpte – och fick signerad- Roy Fares bok Sweet. Ska bli roligt att testa recepten. Gjorde hans kanelbullar med äpple som han gjorde på Go Kväll häromhelgen, mormor o mamma ringde o tackade för supergoda bullar.

Träffade Joanna och bytte bok med henne. Bokens omslag (Nära dig) är väldigt tilltalande (framförallt för mig som gillar rosa, ska bli spännande att läsa historien innanför de rosa pärmarna).

Köpte även Alltid du. Pernilla Alms debutroman. Sprang dock inte på henne så den får stå osignerad i bokhyllan. I hennes förlags monter hittade jag en bok som jag inte hade tänkt få med mig innan, men ni vet ju hur jag är. Jag och kokböcker… Det bästa från Magnolia Bakery New York. Får bjuda på mycket fikor framigenom (fast nu är det ju höstnyttighet som ska börja på måndag.. men men..jag kan baka, andra kan äta).

Även Manne Fagerlinds debut Berg har inga rötter, fick komma med hem.

Sista boken som följde med hem var #prataomdet som jag hittade i RFSU:s monter. Ska läsa den ikväll tänkte jag. I morgon kommer ett inlägg lite på samma tema som jag funderat på ett tag.

Vid 14-tiden mötte jag upp Rebecka och vi gick och åt lunch och vandrade runt på stan lite innan vi gick och såg Hypnotisören. En obehaglig film. Var vuxen och mogen och höll ALDRIG för ögonen. Nästan..

Så helgen har varit riktigt nice och det bästa av allt; i morgon är det bara söndag, en ledig dag till innan det är dags att jobba 🙂

Ha en härlig söndag!

 

Du underbara helg,

varför springer du så fort förbi?

Redan söndag och jag har varit långledig.. Ändå känns helgen kort. Märkligt. Nästan helg blir vanlig två-dagarsledighet. Men ändå blir den inte vanlig, för jag ska spendera den i GÖTEBORG 🙂 Och veckan därpå börjar den veckolånga praktiken på Östra sjukhuset.

I helgen har jag iallafall unnat mig lyxen att ta det lugnt. Promenerat i solen och läst lite bok. Sett på skidskytte (väntar på damernas masstart och hoppas på lika mycket spänning som herrarnas). Pluggat lite inför CTG-tentan på onsdag. Jag och facit är inte helt överens på en av uppgifterna.. och det KAN faktiskt varar så att facit har fel (alternativt instruktionerna).

Söndagskvällen ska gå i mystecken den också. Lite bok, lite film, lite lugn och ro 🙂