September 2016

står jag på bokmässan i Göteborg med min nya bok. En hel del som ska fixas och donas och lösas innan dess, men det är målet. Planen. 

Jag ska bara först läsa igenom en gång till med kritiska ögon, sen läsa igen för att få läst helheten när den är ”klar” och sedan ska jag korr-läsa ordentligt. I förra boken korrläste vi flera stycken flera gånger och ändå blev det fel namn en gång och säkert ett o annat stavfel/missad bokstav. Men så är det i alla böcker (tyvärr) men min förhoppning är att eliminera så många missar som möjligt.

Nu när jag verkligen bestämt mig för att boken ska komma ut och läsas av andra än mig och mina testläsare så är självkritiken inte nådig. Tvivlet skaver som aldrig förr och jag undrar om den verkligen är bra nog. Är den inte lite rörig? Upprepar den sig inte lite mycket? Och så vidare.. Detta ständiga tvivel. 

Som sagt mycket ska göras innan boken går i tryck. Kontakt har tagits med en fotograf för att ta författarporträtt (innan jag blir alltför tjock och svullen – ja, jag är gravid igen. Förhoppningsvis ser allt bra ut med barnet efter hjärtinfarkten och diverse ingrepp och mediciner. I så fall blir det bebis i mars nästa år om allt går som det ska. Bokrelease får vi se när det blir). 

Spånar på bokomslag, idéer till det. Titeln som funnits med sedan första början funderar jag också på. 

Mycket att göra och planera men så himla roligt! Tre års arbete med boken ska äntligen löna sig! 

  

Bokmässan 2015

Fick ett plötsligt sug efter denna helg. Trångt, varmt, ingen mobiltäckning och alldeles alldeles underbart 🙂
Förra året missade jag helt, jag hade fött barn ett par-tre veckor innan och dessutom legat inne igen på grund av blodförgiftning. Hade inte en tanke på att gå dit, infektion eller ej utan visste lååångt innan att jag endast skulle följa alla händelser via sociala medier. Och det lilla knytet jag hade hemma, som hade helt och hållet vänt upp på min värld och berikat mitt liv något så oerhört ammades med några timmars mellanrum på natten och då passade jag på att komma ikapp den dagens flöde.

Men i år är jag så otroligt sugen på att vara där. Möta några av dem som jag haft kontakt med på internet. Kanske kan jag nyss ha fått ett kontrakt med ett förlag med. Inte ha hunnit bli utgiven såklart men veta att den boken jag skriver som jag tycker är så viktig kommer bli läst av många fler.
2015, ett år med många drömmar. Och förhoppningsvis även många nya bekantskaper.

Ser ni fram emot bokmässan eller tycker ni att det mest är ett jippo för inbördes beundran? Det ena utesluter i och för sig inte det andra 😉

Två fantastiska dagar

Igår var som ni vet dagen då jag signerade min bok på bokmässan. Blev även intervjuad av en tidning, återkommer när artikeln finns att läsa 🙂

På kvällen blev det bubbel hos Therese innan vi åkte in till Park. Hade en fantastisk kväll med mojito, champagne och mer mojito. Glada, trevliga och pratglada människor vart man än vände sig. Fint!

Idag var det lite trött att ta sig upp, så går det när man är hemma vid 4-tiden. Men in till mässan, köpte fler böcker än jag tänkt mig. Men träffade trevliga Simona och fick båda hennes böcker signerade 🙂 Ser fram emot att börja läsa Överenskommelser och sedan Betvingade!
Köpte – och fick signerad- Roy Fares bok Sweet. Ska bli roligt att testa recepten. Gjorde hans kanelbullar med äpple som han gjorde på Go Kväll häromhelgen, mormor o mamma ringde o tackade för supergoda bullar.

Träffade Joanna och bytte bok med henne. Bokens omslag (Nära dig) är väldigt tilltalande (framförallt för mig som gillar rosa, ska bli spännande att läsa historien innanför de rosa pärmarna).

Köpte även Alltid du. Pernilla Alms debutroman. Sprang dock inte på henne så den får stå osignerad i bokhyllan. I hennes förlags monter hittade jag en bok som jag inte hade tänkt få med mig innan, men ni vet ju hur jag är. Jag och kokböcker… Det bästa från Magnolia Bakery New York. Får bjuda på mycket fikor framigenom (fast nu är det ju höstnyttighet som ska börja på måndag.. men men..jag kan baka, andra kan äta).

Även Manne Fagerlinds debut Berg har inga rötter, fick komma med hem.

Sista boken som följde med hem var #prataomdet som jag hittade i RFSU:s monter. Ska läsa den ikväll tänkte jag. I morgon kommer ett inlägg lite på samma tema som jag funderat på ett tag.

Vid 14-tiden mötte jag upp Rebecka och vi gick och åt lunch och vandrade runt på stan lite innan vi gick och såg Hypnotisören. En obehaglig film. Var vuxen och mogen och höll ALDRIG för ögonen. Nästan..

Så helgen har varit riktigt nice och det bästa av allt; i morgon är det bara söndag, en ledig dag till innan det är dags att jobba 🙂

Ha en härlig söndag!