Jag kommer göra allt för dig

Du har precis ammat färdigt för första gången den här natten och jag borde egentligen somna om. Men när jag ser på dig min älskade son, som somnat med mitt bröst i din mun och gripit med din lilla hand runt mitt finger, kan jag inte göra annat än att låta dig ligga kvar en stund till.

Du har somnat hos den som du är allra tryggast med. Naturligt eftersom jag är den du spenderar mest tid med. Sen kommer pappa som favorit nummer två. Att se hur dina ögon glittrar och ditt leende spricker upp när din pappa kommer hem är helt fantastiskt! Men just när det kommer till att somna och komma till ro är det jag som gäller.

Jag har ett enormt ansvar i mitt liv. I ditt liv. Att guida dig rätt. Lära dig rätt och fel, ge dig möjligheter men även sätta gränser. Lära dig respekt gentemot andra, skapa sunda grundvärderingar i ditt liv men låta dig upptäcka vad du själv tycker och tänker i olika sakfrågor, även om du säkerligen kommer bli färgad av både mig och din pappa. Jag hoppas att jag fortsätter vara din trygghet genom livet, att du vad som än händer känner att du kan komma till mig för att få hjälp, råd, stöd och kärlek.

Du är det viktigaste jag har i mitt liv och just nu är jag en av de viktigaste i ditt och jag kan inte låta bli att titta på dig där du ligger och tycka att fem minuter av beundran av denna vackra fantastiska människa är så mycket mer givande än fem minuter extra sömn. Få njuta av dina lugna andetag, se din lilla näsa och mun och tänka att för mig är du alltid den här lille killen även om du växer så fort att jag nästan får ångest. Du växer och blir stor och det är helt fantastiskt. Men det skrämmer mig också. Hur kan livet springa förbi så snabbt? Hur kan den här lille oförstörda killen en dag bli gammal nog att flytta hemifrån, dricka öl med kompisarna och åka utomlands utan mig? Trots att jag önskar dig allt det så är jag glad att det är långt tills dess och att jag får vara din trygghet längs vägen och förhoppningvis även då när du är stor. För det här lilla barnet som ligger på mitt bröst kommer jag alltid se inom dig hur gammal du än blir.

Älskade son, jag ska göra allt för dig för att du ska ha det så bra som möjligt! Det innebär inte att jag alltid kommer säga ja till allt du önskar och ber om, det kommer framförallt innebära att jag emellanåt säger nej. Varje gång du är arg på mig för det ska du veta att jag säger nej av omtanke, av kärlek till dig.
Jag är beredd att slåss med näbbar och klor för din skull och bara tanken på allt du kommer gå igenom som kommer göra dig ledsen och orsaka dig smärta krossar mitt mammahjärta. Men det är så livet är, vi stöter på motgångar, sorger och bedrövelser och vi lär oss av dem, vi växer som människor. Men vad du än stöter på så kommer jag finnas vid din sida och finns det något som kan skada dig som jag kan eliminera så kommer jag göra det. För jag önskar dig det allra allra bästa. Jag önskar dig livet och allt det vackra det har att ge. Du kommer snubbla och du kommer falla men jag ska hjälpa dig att resa dig igen. Du kommer göra bra val men också dåliga, jag stannar vid din sida varje dag oavsett vad du väljer, vad du än gjort för dumt. Älskade underbara son, du har berikat mitt liv något så oerhört, för mig och din pappa är du allt. Älskade son, jag ska alltid finnas där för dig. Hos mig kan du alltid känna dig trygg. Oavsett om du är fem månader och sover i min famn eller om du är femton år och vilse i livet. Älskade son, jag kommer alltid finnas här för dig och jag kommer aldrig ha en viktigare roll än att vara din mamma. Du är det allra finaste jag har. Du är den allra finaste för mig.

IMG_4439.JPG

2 reaktion på “Jag kommer göra allt för dig

  1. Man är så kär i de små när de är bebisar. Så klart hela livet. Men man möter nya utmaningar sen när de skaffar kompisar, vill bestämma vad de ska ha på sig och får vredesutbrott. Men så söta de är när de sover, då tänker man på det där lilla knytet man satt med och ammade 🙂

  2. Jag har lite över två veckor kvar till beräknat datum då jag ska föda. 28/3 är det sagt att denna bebis är beräknad till.

    Ja man ska våga för att vinna som det heter. Det manuset jag skriver på nu är kanske 1/4 klart. Jag kan ju inte påstå att jag vet exakt hur man rent praktiskt ska göra när man skriver en bok, men någonstans måste man ju börja…

    Är imponerad över alla som lyckas publicera. Fick du kämpa mycket för att få ditt publicerat eller gjorde du på något annat sätt, publicerade själv?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *