Älskar kvinnor som hjälper varandra

Det känns som om kvinnor mer sällan vill ge av sin kunskap till någon annan jämfört med män. Att de ser andra som hot. Ska man nå sin väg till toppen får man slå undan alla möjliga konkurrenter.
Därför är det så skönt när en kvinna vill hjälpa en annan helt utan att tveka.

Jag möter många under min research till böckerna jag skriver som hjälper till, både villigt och utförligt. Oftast handlar det bara om teoretisk kunskap. Men den här gången ville jag dels ha research för min nästa bok men också för en idé jag fått. Den idén är i samma bransch som personen jag frågade om hjälp av jobbar. Och istället för att se mig som ett hot (vilket jag ju inte är för henne, dels för att hon är i branschen och besitter professionell kunskap men också för att min nisch är annan) så möts jag av ett ”klart jag vill hjälpa dig” och ett så trevligt och givande telefonsamtal. Peppad blev jag, dels för kommande idéer, men också för att det inte var mer komplicerat än så. Att kvinnor faktiskt hjälper varandra.

IMG_5940.PNG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *