SK mat och människor

Igår var jag, mannen och min syster på SK mat och människor och åt sexrätters meny. Min syster fick det i 30-årspresent av oss och nu var det dags att nyttja den. 

Allt var jättebra! Maten var kanongod. Första rätten var inkokt makrill med ostron, rödbetor och granskott. Jag var lite skeptisk först då makrill är något jag fått total aversion emot efter att ha ätit det ganska mycket som barn. Men den här makrillen smakade inte alls sådär fränt som jag tycker makrill gör utan var väldigt mild. Tillsammans med det andra blev det supergott! (Men att från det gå till att äta stekt makrill hemma är steget långt – trots att jag är gaisare..)

  
Andra rätten var lufttorkad rapsgriskarré med bakade tomater, basilika och mjölksyrad potatiskräm. Fantastiskt gott! Den rätten serverades även med chips gjorda på jordärtskocka. Det ska vi försöka oss på att göra hemma någon gång. 

  
Tredje rätten var den första varma. Slätvar med spritärtor, färskpotatis, spenat, bacon i skummig vitvinssås. Fisken var perfekt tillagad och kombinationen av smakerna var fantastiskt god! 

  
Andra varmrätten var lamm med jordärtskocka, vitkål och ramslök. Gud vad gott det var! En sådan fantastisk smakombo! Det går inte ens att beskriva hur gott det var. 

  
Sedan väntade en liten osttallrik. En bit av en ost som heter Britta, tillsammans med en morotskompott och ett nötbröd (maken som inte tål nötter fick ett fröbröd istället). En väldigt smakrik, fyllig ost som när man åt den ensamt fyllde hela munnen med smak men när man kombinerade den med morotsmarmeladen blev väldigt mild.

  
Sista rätten var en mjölkchokladmousse med curd och sorbet på svarta vinbär med hasselnötter. (Maken fick fattiga riddare gjorda på sockerkaka med rabarber och en vanilj och färskostglass). Chokladmoussen ihop med sorbeten var perfekt. Sött och lite syrligt ihop. 

  

Då varken jag eller min syster brukar ta vinpaketen som tillhör menyerna då vi inte hinner (och vill inte hinna) dricka ett glas vin till varje rätt, bad vi om två glas vin som passade till rätterna. Vi hade börjat med var sitt glas champagne innan maten och det hade vi till första rätten. Sedan fick vi ett vitt vin med tydlig grapesmak, nästan lite beskt när man drack det utan mat men som passade perfekt till maten. Till lammet fick vi sedan ett österrikiskt vin som med sin lite örtiga ton passade riktigt fint till maten. 

En mycket trevlig kväll med god mat, trevligt sällskap och kunnig och serviceminded personal. Ska ni ut och äta finare någon gång så rekommenderar jag er att gå dit!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *