Två vändor kvar innan förlaget får manuset

en redigeringsvända och en korr-vända. Sen ska det till förlaget för sättning. Sen blir det en eller två vändor till med korr o sånt där. Men sen är den färdig för tryck! Så spännande! Och skrämmande… 

Tänk, jag som fick höra av min svensklärare när jag gick i 9an att jag inte kunde skriva och aldrig skulle kunna. Att jag var tvungen att skriva om sådant som andra kunde känna igen sig i. Det visade bara på att han och jag levde i olika världar. Jag 15 år och välbekant med både ätstörningar och självskadebeteende medan han drygt 60 år sa att min huvudkaraktär som då var både ätstörd och skadade sig själv inte fanns. ”Mikaela, du måste skriva om sånt som folk kan känna igen sig i, det finns ingen som är så där som hon.” Kanske har han lärt sig något om verkligheten, kanske inte.

På samma sätt kommer det finnas många som inte kan/vill känna igen det jag skriver om i den här boken. Det kommer finnas många som inte vill läsa den för att den kan trigga igång ens egna känslor, alternativt så är det en för ”känslig” bok. Tråkigt med människor som inte vågar känna hela spektrat av känslor som vi har. Som om vissa känslor var ett nederlag. 

Jaja, deras förlust. 

Nu ska jag iaf sätta mig med min pappershög och läsa. Sonen nattas av sin pappa och jag hoppas på några timmars arbete 🙂 

  

2 reaktion på “Två vändor kvar innan förlaget får manuset

 1. Åh, vad spännande! 😀 Den skulle jag vilja läsa. 🙂

  Vad tråkigt att du fick sådan feedback från din lärare, men det är tur att du inte lät dig nedslås av det! Jag önskar dig lycka till. 🙂

  • Vad roligt! Om någon månad eller två så kan du få göra det 🙂 Håll koll här eller på min fb-författarsida så ska jag uppdatera flitigt inför att den är tryckt och färdig.

   Ja, en del lärare borde tänka lite på vad de säger..

   Tusen tack!
   Lycka till med ditt skrivande också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *