Vad har jag lärt mig av bokskrivandet?

Först av allt vill jag bara berätta att saker och ting inte är så bra just nu vilket leder till få blogginlägg och väldigt lite arbete med marknadsföringen av ”Innan döden tar oss”. Kanske berättar jag senare om hur allt är, vi får se.

Jag har skrivit två böcker nu och är på intet sätt en erfaren författare. Jag testar olika sätt att lägga upp arbetet på. Inför kommande bok kommer jag testa att göra en utförlig synopsis innan och se om jag trivs med det arbetssättet. Det gör säkert arbetet mer effektivt men hittills har önskan om att inte veta exakt hur allt kommer bli varit det bästa för mig. 

Den första boken jag skrev (När havet blåser ljumma vindar) var mest ett experiment. Jag ville se om jag kunde få ihop en hel bok. Det gick och boken är helt okej. Den andra boken (Innan döden tar oss) har det funnits mycket mer känslor i skrivandet men det märks också i boken. En bok som jag är oerhört nöjd med! 

  
Det finns så många som har åsikter om hur man ska lägga upp arbetet med en bok men jag tycker att man ska hitta det sätt som passar en själv bäst. Och skriva om sådant som berör en. Då blir det bäst 🙂 

Mina bästa tips till någon som vill komma igång och skriva sin första bok:

• Kom på vad du vill berätta om och förmedla. Kanske finns det ett ämne du brinner för som du kan väva in i berättelsen.

• Skriv. Skriv. Skriv. Strunta i om det är bra just nu. Redigera och ändra kan du göra sen när det finns en berättelse. 

• Ta bort sådant som tar tid från ditt skrivande, tex slösurfande, slötittande på tv etc. Se på de tv-programmen du verkligen vill se, hoppa över de andra.

• Hitta en grupp på nätet med personer som skriver, så får du tips, pepp och inspiration de dagarna som lusten att skriva tryter.

• Vänta inte på inspiration för den kanske aldrig kommer. Skriv även när det känns motigt. Även om det bara är hundra ord så kan det vara de orden som gör att det en dag lossnar och du kommer in i flytet igen (då när det är så otroligt roligt att skriva!) 

Jag längtar efter att öppna ett tomt dokument och börja på uppföljaren av ”När havet blåser ljumma vindar” men det dröjer ett tag, jag måste rida ut det som är just nu. Men sen! Då ska här skrivas 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *