Hjärt-lungräddning. Kan du?

Snart fylls Sveriges kustremsor och sjöar med badande människor. Tyvärr kommer dagen inte sluta bra för alla. Det sker många drunkningstillbud och det tar inte många minuter utan syre innan hjärnan tagit skada. Det krävs alltså att vi alla som är och badar kan HLR så personen har en chans att överleva för det tar längre än ett par minuter innan räddningstjänsten är framme. 

Här kan du lära dig om HLR vid drunkning och även för spädbarn, barn och vuxna. Kunskap som vi alla borde tycka vara en självklarhet att ha. 
Man kan tänka att ”det där har jag koll på” men det finns en anledning till att vi i vården repeterar HLR minst en gång om året. Kunskapen måste sitta i ryggraden för när det är skarpt läge kanske du har svårt att minnas om du inte övat flera gånger. 

Sprid gärna informationen. Kanske räddar det livet på någon i sommar (eller närhelst på året som någon ramlar ihop med hjärtstopp)!

2 reaktion på “Hjärt-lungräddning. Kan du?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *